HOME

GEORGE RECLOS

FRANK PANIS

FRANCESCO ZEZZA

PATRICIA SPINELLI

ARTICLES

FISH INDEX

PROFESSIONALS

PHOTO GALLERY

LINKS

BOOK REVIEW

AWARDS

MARINE TANK

DISCOVER MEDITERRANEAN

SIDE EFFECTS

HOBBYIST'S GALLERY

MACRO & NATURE PHOTOGRAPHY

DISASTERS WITH DAVE

MCH-DUTCH

MCH PO POLSKU

ARTYKUŁY

ΑΡΧΙΚΗ

ΑΡΘΡΑ

ΕΙΔΗ ΨΑΡΙΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΑ

 

 

 

Η Συνάντηση του MCH - Το Χρονικό , από την άποψη του Frank /2

Λοιπόν εάν κανείς μου έλεγε πέρυσι πως θα περνούσα ένα Σαββατοκύριακο με φίλους χομπίστες με τις κιχλίδες από την Ελλάδα και την Ιταλία θα είχα γελάσει λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει! Να που όμως έγινε στ’ αλήθεια και το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ήταν ένα από τα πλέον ευχάριστα Σαββατοκύριακα της ζωής μου!

Όλα ξεκίνησαν από εμένα όταν ανέφερα την 13η Έκθεση του Βελγικού Συλλόγου για τις Κιχλίδες κάποια στιγμή το Φεβρουάριο. Ο Γιώργος μου ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, κυρίως ως ευκαιρία για να συναντηθούμε εν τέλει. Αφού συζητήσαμε διάφορες λεπτομέρειες και την πιθανότητα να εμφανιστεί και ο Francesco, συμφωνήσαμε πως οι τρεις συνεργάτες-συγγραφείς του MCH και οι οικογένειές τους θα έπρεπε να συναντηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της εκδήλωσης του ABVC. Για ‘μένα αυτό ήταν και κάπως παρακινδυνευμένο σαν χρονοδιάγραμμα γιατί είχα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα. Έπρεπε φυσικά να βοηθήσω και με το «στήσιμο» της εκδήλωσης. Ακόμη ξαναέκτιζα την κουζίνα του σπιτιού μου και υπήρχε επίσης η πιθανότητα του δεύτερου παιδιού της Hilde και εμού. Δεν υπήρχε δηλαδή πολύς χρόνος για να κάνω περισσότερα πράγματα.

1: Παρασκευή 22 Ιουνίου

Λόγω απεργίας των υπαλλήλων της Alitalia (ο Θεός να ευλογεί τα συνδικάτα!), όλη η «αποστολή του MCH έφθασε μεταξύ οκτώ και  μισή με ένδεκα και μισή το πρωί. Ήμουν κάπως νευρικός πριν την συνάντηση, αλλά τίποτε δεν πήρε λάθος δρόμο. Στην πραγματικότητα τα πάντα πήγαν βάσει του σχεδίου τέλεια!!! Τα μπλουζάκια με το logo του MCH είχαν τυπωθεί, δεν υπήρξε το συνηθισμένο μποτιλιάρισμα του πρωινού της Παρασκευής, ο φορτιστής των μπαταριών και η ψαροτροφή για το Γιώργο είχαν αγοραστεί και φυλαχτεί ασφαλώς στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, ο καιρός ήταν θαυμάσιος και δεν υπήρχαν σημάδια πως θα γεννιόταν τα δεύτερο παιδί μας ακόμη! Εφ’ όσον είχα δει φωτογραφίες στο site μας και οι δύο μου περιέγραψαν τα ρούχα που θα φορούσαν, τις αποσκευές που κουβαλούσαν μαζί τους έως την τελευταία λεπτομέρεια, ο Γιώργος και ο Francesco ήταν πανεύκολα αναγνωρίσιμοι. Ο Francesco και η Stefania φορούσαν τα πράσινα μπλουζάκια του J&B που υποστήριζαν ένα οικολογικό σχέδιο για τον επαναπατρισμό ρινοκέρων στο Malawi. Ο Γιώργος, η Χριστίνα και ο Γιάννης φορούσαν όλοι τους μπλουζάκια του CRLCA με μία μεγάλη στάμπα ενός Maylandia Zebra Red Top τυπωμένη επάνω τους. Παρκάρισα και κατευθύνθηκα στην Αίθουσα αφίξεων Α, όπου τελικά όλη η ομάδα του MCH συναντήθηκε! Αφού συστηθήκαμε μεταξύ μας και ο Γιώργος έμαθε πόσο ψηλός είναι ένας άνθρωπος με ύψος δύο μέτρα κι επτά εκατοστόμετρα, έως τα μισά της διαδρομής έως το ξενοδοχείο που θα κατέλυαν, ο Francesco μου έδωσε το καινούργιο παρατσούκλι μου: Hightower (ψηλός πύργος) Frank!!! – ήρθε και η στιγμή να ανοιχτούν οι αποσκευές, για να μεταφερθεί το Nimbochromis polystigma, που ο Γιώργος μου έφερε σαν δώρο, σε έναν κουβά με προετοιμασμένο νερό. Αυτό το ψάρι με εντυπωσίασε πραγματικά!!! Ο Francesco ήδη είχε νοικιάσει ένα μικρό μπλε Ferrari, που γρήγορα ανακαλύψαμε πως ήταν τελικά Fiat και βιαστήκαμε να μετακινηθούμε προς το σπίτι μου για να μεταφέρουμε τα Pseudotropheus species Msobo” και τα ιχθύδια Copadichromis species που είχε φέρει μαζί του σαν δώρο ο Francesco για μένα και τον Γιώργο. Ευτυχώς όλες οι κιχλίδες ήταν πακεταρισμένες με ακραία προσοχή και έτσι δεν είχαν υποφέρει ούτε στιγμή από το ταξίδι.

Αυτό είναι το Nimbochromis polystigma που ο Γιώργος μου έφερε από την Ελλάδα, ενώ κολυμπάει στο όγκου χιλίων λίτρων (1.000 l) ενυδρείο μου

Αφού όλα τοποθετήθηκαν σε ήδη «στρωμένα» ενυδρεία, μπορούσαμε να πάμε σε ένα εστιατόριο να «τσιμπήσουμε» κάτι. Φυσικά παρήγγειλα μερικές καλές Βέλγικες μπύρες για να συνοδεύσουν το γεύμα μας που εκτιμήθηκαν δεόντως. Ο μόλις δύο ετών γιος μας ο Matthias συνέχιζε να τραβολογάει τον φανερά κουρασμένο Γιάννη (είχε ξυπνήσει από τις τρις και μισή τα χαράματα) στον παιγνιδότοπο. Αφού είδαμε κάποιες όμορφες φωτο από το ταξίδι του Francesco στη λίμνη Malawi, ήταν η ώρα για τους επισκέπτες να κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχείο και να ξεκουραστούν λίγο. Δεν σχεδιάζαμε να κοιμηθούμε όλο το Σαββατοκύριακο βέβαια, οπότε γύρω στις έξι το απόγευμα επισκεφτήκαμε το κατάστημα του Frank Janssen, το γνωστό Aqua Blue Zaire, όπου μόλις είχε αφιχθεί μία εισαγωγή μετρίου μεγέθους κιχλίδων. Αν και δεν υπήρχε πρόθεση να αγοραστούν κιχλίδες, τα Dimidiochromis compressiceps «τράβηξαν» το μάτι του Francesco αμέσως. Ο Γιώργος με φρίκη διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν καθόλου αρσενικά Buccochromis lepturus, ούτε μεγάλα αρσενικά B. lepturus, ούτε καθόλου B. lepturus!!! Ευτυχώς αυτό ήταν το μοναδικό σκοτεινό σημείο από όλη αυτήν την επίσκεψη.

συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα Τα άλλα χρονικά: Γιώργος, Francesco.

Η επιμέλεια του Ελληνικού MCH γίνεται εξ' ολοκλήρου από τον , στον οποίο οφείλεται άλλωστε και η ύπαρξη της ελληνικής έκδοσης.

Up ] Next ]

Site Search 

       

Malawi Cichlid Homepage © 1999-2006. All rights reserved.